Trainee Innlandet fôrer bedrifter ved mjøsbyene med ny giv, inspirasjon og kunnskap gjennom landets beste talenter.

Programmet, som finansieres av medlemsbedriftene selv, har gjennom 20 år rekruttert nesten to hundre unge talenter med høyere utdannelse til næringslivet i regionen. I 2019 satte traineeprogrammet ny rekord. Hele 23 nye unge nyutdannede, med høyere utdannelse fra hele landet, flyttet til Innlandet for å jobbe i bedrifter rundt i regionen.

Styrker bedriftene i konkurransen om riktig kompetanse

Å tiltrekke seg talenter anslås å være en av nordiske bedrifters største utfordringer i årene som kommer. Til tross for at Innlandsbedriftene tradisjonelt sett ikke er noe unntak fra statistikken er dette løftet et tegn på at man med rette grep kan styrke seg i konkurransen om talentene.

— Som medlemsbedrift i Trainee Innlandet får man tilgang til nyutdannede talenter fra hele landet. Tilgangen på lompetanse trekkes frem som et aspekt, men samtlige medlemsbedrifter poengterer også at inspirasjonen traineene bringer med seg er positivt. Traineene kommer med ny giv, de kommer med ny kunnskap, og de stiller gode spørsmål. I en hverdag der verden er i stadig endring, er det kun positivt med sirkulerende arbeidskraft og inspirasjon, forteller Ingvild Bergersen, konsulent i The Assessment Company, driver av programmet.


Enda en rekord i 2020
Antallet søkere vokser hvert eneste år. I årets runde har programmet over 270 søkere, det er nok en rekord
– Omtrent tjue av disse vil bli ansatt som trainee i år, forklarer Bergersen

Tilgangen på et bredt profesjonelt nettverk er en av de viktigste grunnene til at søkerne velger å søke seg til traineeprogrammet. Ikke bare fordi de kan jobbe i flere bedrifter i løpet av traineeperioden, men også fordi de blir kjent med andre traineer som jobber andre steder.

Matches etter behov og kompetanse
The Assessment Company matcher kandidatene med medlemsbedriftenes behov. Bedriftene satser ofte på traineeprogrammer fordi det er en god kanal for rekruttering av kompetanse.

— Trainee Innlandet har små og store medlemsbedrifter, innen både offentlig og privat sektor – i alle mulige bransjer. Det er i utgangspunktet ingen spesifikke kriterier for å bli en medlemsbedrift, men vi er interessert i å vite hvilke behov de har, hvordan de jobber, og hvordan Trainee Innlandet kan fungere som en samarbeidspartner for dem. Om vi ser at bedriften er en god match, gjenstår det kun å bli medlem, avslutter Bergersen.

Det finnes flere traineeprogrammer i Norge, som inneholder mye av det samme. Men der Trainee Innlandets modell differensierer seg fra andre traineeprogrammer er den profesjonelle oppfølgingen som tilbys av The Assessment Company, og selve kompetanseprogrammet som The Assessment Company har utviklet spesielt for ordningen.